Wat eten vegetariërs? Tips!

Wat eten vegetariërs tips feature image 01

Samenvatting Artikel

Lekker eten voor vegetariërs

Ben je benieuwd wat vegetariërs eten en overweeg je zelf minder vlees te eten of helemaal vegetariër te worden? Dat is zeker een goed idee, want door vegetariër te worden draag je op een positieve wijze bij aan een beter milieu. Om je een steuntje in de rug te bieden, vindt je in dit artikel lekkere snacks die jouw vegetarische menu écht niet mogen ontbreken. Lees snel verder en ontdek wat vegetariërs zoal eten!

Peulvruchten

Peulvruchten mogen zeker niet ontbreken aan je menu als je vegetarisch wilt gaan eten. Leg ze naast de groenten op je bord als vleesvervangers. Peulvruchten zitten vol met eiwitten en vezels. Peulvruchten zijn onder andere bonen, kikkererwten en linzen. Ze zorgen ervoor dat je maaltijd net even iets beter vult. Je kunt ze in een pasta of lasagne doen als vervanging voor gehakt. Of maak een lekker soepje met kikkererwten erin. En wat dacht je van overheerlijke wraps met bonen? Kijk eens rond op internet, want er zijn genoeg overheerlijke recepten met peulvruchten erin te vinden.

Ga voor eiwitten in je maaltijden

Zorg ervoor dat je maaltijden altijd vol eiwitten zitten. Dit is erg belangrijk in vegetarische maaltijden. Koop bijvoorbeeld kant-en-klare vleesvervangers of probeer te experimenteren met producten, zoals tempeh, tofu of halloumi. Met deze producten kun je allerlei verschillende soorten maaltijden bereiden. Een andere manier om extra eiwitten toe te voegen aan je maaltijd, is door noten toe te voegen. Doe bijvoorbeeld cashewnoten in soepen, je salade of curry. Deze geven je gerecht ook meteen net even wat extra smaak. Je kunt ook kiezen voor groene bladgroenten, broccoli, sojabonen en volkoren producten.

Eet je geen vlees, maar wel vis?

Stel dat je geen vlees eet, maar wel vis, dan is het aan te raden om bijvoorbeeld 2 keer per week een portie peulvruchten te eten. Eet bij voorkeur 1 keer per week vette vis en 3 tot 4 eieren. Verder is het aan te raden iedere dag een portie noten te eten. Zo kom je toch aan voldoende eiwitten. 

Kies voor vega broodbeleg

Ga voor vega broodbeleg. Hiermee bedoelen we boterhammen met hummus, avocado of andere smeersels. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Je belegt niet alleen net zo snel je boterham als met andere soorten beleg, maar eet ook nog eens vegetarisch in plaats van vlees. Maak voor de lunch bijvoorbeeld een lekkere boterham met hummus en sla. Je krijgt dan ook meteen de nodige groenten binnen.

Proberen, proberen!

Probeer verschillende soorten smaken en combinaties uit. Misschien ben je wel gewend om vooral vlees en vis te eten. Als je nu geheel vegetarisch gaat eten of overstapt op vis in plaats van vlees, kan dit best even wennen zijn. Door diverse combinaties en smaken te proberen, ontdek je wat je lekker vind. En zo leer je steeds meer je eigen vegetarische menu samen te stellen. 

Andere blogartikelen voor vegetariërs