De lekkerste vega snacks

De lekkerste vega snacks feature image 01

Samenvatting Artikel

Deze vega snacks moet je zeker eens proberen

Ben jij op zoek naar de lekkerste vega snacks? Denk je aan vega snacks, dan denken veel mensen gelijk aan brood met hummus. Toch zijn er nog veel meer vega snacks waar je ongetwijfeld van zal genieten. Wil je eens wat anders dan anders, dan vindt je in dit artikel alles over de lekkerste vega snacks. Ook met vega snacks heb je ongetwijfeld een gezellig avondje film of tv. Lees snel verder en ga meteen aan de slag met het zelf maken van jouw vega snacks of koop kant-en-klare vega snacks in de supermarkt.

Vegetarische bitterballen

Vegetarische bitterballen zijn erg lekkere vega snacks. Dit zijn bitterballen zonder vlees, die vaak toch een vulling hebben die lijkt op de normale vulling van bitterballen. De smaak van deze bitterballen is erg vol en het krokante korstje zorgt voor een lekkere bite. Er zijn diverse merken vega bitterballen verkrijgbaar. Zoek online eens op welke merken het beste zijn en ga voor de beste variant. Wedden dat jij zal smullen?!

Mozzarella sticks met dip

En wat dacht je van lekkere mozzarella sticks met dip? Kaas is echt overheerlijk en al helemaal als snack. Smelt mozzarella en doe er een knapperig jasje van panko omheen. Maak het geheel vervolgens af met een pittige dipsaus.

Avocadofrietjes

Avocadofrietjes zijn echt super lekker. Veel mensen kennen dit nog niet, maar ze worden steeds vaker in vegan restaurants geserveerd. Deze speciale frietjes worden dus van avocado gemaakt. Hierbij snijd je de avocado in langwerpige frietjes en doe je er een laagje panko overheen. Wanneer je dit frituurt, heb je lekkere knapperige frietjes. Maak het geheel vervolgens af met een lekkere salsa van mango. Deze snack is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. 

Gefrituurde risottoballetjes

Bitterballen zijn vrijwel niet weg te denken op borrelplanken, maar risottoballetjes zijn minstens net zo lekker! Je kunt in plaats van bitterballen ook gefrituurde risottoballetjes eten of deze combineren met vega bitterballen. Van deze snack ga je ongetwijfeld genieten.

Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia’s ken je vast wel van kraampjes op de markt of afhaalrestaurants. Deze loempia’s zijn lekker knapperig en gevuld met groenten. Ze zijn perfect te combineren met een pittige of zoete dip. Deze snacks zijn ook eenvoudig zelf thuis te maken. Heerlijk toch?! Je kunt proberen verschillende groente met elkaar te combineren om zo je eigen smaak te creëren. 

Groentekroket

Wil je lekker snacken, dan is een groentekroket ook zeker een goed idee. Deze kroketten zijn gevuld met vega ragout en bestaan uit een mix van diverse groenten. Hierbij kun je denken aan groene en rode paprika, wortel, bloemkool, ui, spinazie en champignons. Er zijn ook speciale groentekroketten zonder gelatine. Deze zijn zowel vegetarisch als veganistisch, dus ook geschikt voor vegans.

Weet jij al welke lekkere vega snacks jij gaat proberen? Kies jouw favoriet uit ons lijstje uit en ga zelf aan de slag in de keuken of bestel deze lekkere vega snacks in een vega restaurant!

Andere blogartikelen voor vegetariërs