De lekkerste vega Dim Sum

Alles over Dim Sum feature image 02

Samenvatting Artikel

Dim Sum is een populair Chinese specialiteit dat bekend staat om de kleine hapjes. Deze lekkere kleine hapjes worden geserveerd in kleine mandjes of schaaltjes. Het wordt beschouwd als een soort buffet waarbij het draait om familie, vrienden en het eten. Dim Sum wordt vaak geassocieerd met de Kantonese keuken, hoewel het ook in andere delen van China wordt gevonden. In dit artikel vind jij de heerlijkste Dim Sum gerechten om de gezellige sfeer met familie en vrienden in huis te halen. 

Vegetarische dumplings

Dumplings zijn kleine stukjes deeg die worden gevuld met verschillende ingrediënten. Een paar voorbeelden hiervan zijn: vlees, groenten of zeevruchten. Dumplings komen oorspronkelijk uit China, waar ze al duizend jaren worden gegeten. Ze worden vaak gegeten tijden speciale gelegenheden, zoals feestdagen of familiereünies. Er zijn verschillende manieren om dit hapje te eten. Dit is afhankelijk van de cultuur. Sommige mensen eten het als snack, terwijl andere mensen het eten als hoofdgerecht. 

Vegetarische Ha Kau

Ha Kau is een populair gerecht uit de Cantonese keuken. Het komt oorspronkelijk uit de regio Guangdong in zuidoost-China. Ha Kau betekent letterlijk “haaienvinnen” en is een soort bouillon. Deze bouillon wordt gemaakt met haaienvinnen en andere ingrediënten, zoals groenten, kippenbouillon en soms vis. Ha Kau wordt geserveerd in kleine kopjes of kommetje en wordt vaak gegeten als starter of tussendoortje. De vegetarische versie wordt gemaakt zonder dierlijke producten en alleen met groentes.

Vegetarische loempia’s

Vegetarische loempia’s zijn gevulde deegrolletjes die worden beschouwd als street food. De oorsprong van loempia’s is onduidelijk, maar het wordt al eeuwenlang in veel delen van Azië gegeten. Het deeg bestaat uit een dunne gepofte laag die gevuld is met groenten, tofu of noedels. Er zijn veel verschillende manieren om loempia’s te eten. Sommige mensen eten het als snack en andere eten het als hoofdgerecht. 

Vegetarische Wonton

Vegetarische wontons zijn een variant van de traditionele Chinese wontons. In Nederland zijn super veel restaurants waar je dit heerlijke gerecht eet. Ontdek de lekkerste Dim Sum restaurants, en wordt verrast door de smaakexplosies. Ze worden oorspronkelijk gemaakt met vlees of vis. Bij de vegetarische versie worden ze gemaakt met bijvoorbeeld groenten, tofu, noten of granen. Wontons komen uit China en zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de cultuur. Vaak worden ze gekookt of gebakken en geserveerd met een bouillon of saus.

Vegetarische Gyoza

Vegetarische gyozas zijn een variant van de traditionele Japanse gyoza. Meestal worden ze gemaakt met vlees of vis. De vegetarische versie wordt gemaakt met groenten, tofu, champignons of granen. Gyozas zijn dus afkomstig uit Japan en een erg populaire “street food” in andere delen van Azië. Ze worden vaak gebakken of gekookt, en geserveerd in een dipping sauce of als bijgerecht bij rijst of noedels. Door het compacte formaat en de smaakvolle vulling van de gyozas zijn ze echt perfect voor Dim Sum of als snack. 

Dim Sum wordt geassocieerd met familie, vrienden en lekker eten. Het zijn gerechten die zorgen voor een lekkere maaltijd en veel gezelligheid. Of je nu op zoek bent naar een snelle snack of een uitgebreide maaltijd, Dim Sum biedt het perfecte spectrum van heerlijke gerechten. 

Andere blogartikelen voor vegetariërs